Innhold

30 desember 2020

Sitteunderlag strikket og tovet med garn fra Europris

Ferdige sitteunderlag med håndtak og brodert navn på til barnebarna


Iglo garn fra Europris, må være ull, ikke superwash eller blandingsull, da tover det ikke. Hvitt garn tover heller ikke så bra som farget av en eller annen grunn. Det står som regel på garnet om det egner seg for toving. 
Garnet er tykt, så jeg la opp 74 masker på pinner nr 7 og strikket frem og tilbake til jeg hadde strikket opp 4 nøster. For å strikke håndtak felte jeg 16 masker etter ca 3 cm, disse strikkes opp igjen på neste pinne. For å tove strikketøyet, vasket jeg det på 60 grader i vaskemaskin med litt grønnsåpe, ikke vaskepulver. 







 






Skjørt og veske

                                                        Skjørt skulle vært kjole.

Brokade -stoffet er ikke det letteste å arbeide med, det er tungt og når jeg prøvde kjolen så den ikke ut som på mønsteret jeg brukte, en oppskrift av en kjole med et helt annet stoff. Dermed ble det skjørt og veske i stedet.
Skjørtet er sydd etter et tilfeldig mønster fra et gammelt "Alt om håndarbeide"-blad. For at ikke det stripete stoffet skulle se rart ut i sidene på skjørtet pga sømmene, satte jeg inn striper av sort stoff i sidene. Veldig fornøyd med skjørtet.
Vesken er sydd sammen med sort filt på innsiden. Stivt innlegg mellom stoff og filt gjør vesken stabil. Både stoffet og lenken er kjøp på stoff og stil. 












16 desember 2020

Bare natur


Aldri har vi sett så mye snø på terrassen som januar 2024


De fine men merkelige fargene på himmelen de siste årene er skremmende med tanke på miljøet

Våren 2020 vil vi huske som Corona-våren. Mens vi holder oss friske må vi nyte naturen. Så lenge vi holder
god avstand til andre kan vi ferdes der vi vil. Snø har vi ikke hatt i og rundt Oslo siden jul, så mange lengtet etter snødekte vidder på påskefjellet, for der mangler det såvisst ikke på snø i år. Det har ikke vært mer snø på fjellet på 60 år! Men så ble det forbudt å reise på hytta hvis den ligger i en annen kommune enn der du bor. Corona, eller Covid19, er et virus som angriper lungene. Du får ikke puste, og mange, særlig de med andre sykdommer som astma i tillegg, må kobles til respirator. Viruset sprer seg raskt. De små hyttekommunene har ikke kapasitet til å ta seg av turister i tillegg til syk lokalbefolkning. Det er forståelig, også for byfolk. Det hjelper at solen skinner og vi kan gå ut på tur eller vi kan sykle. Vinden er det store hinderet. Det blåser en kald nordavind hver eneste dag. Men i skogen er vi i ly.

Deilig forfriskende på stien uten salt og is

 

 

Nydelig med mosekledde stubber i naturen

Denne stubben er nok god og varm å sitte på

 

Gammel kalkovn gjemt langs turstien mellom Ringi gård og tanum kirke

Hvitveis


Rådyr i skogen


Mange nye høner ankommet nabo-gården



Trolsk stemning i skogen våren 2017



 Blir skogen noen gang ryddet for falne trær? Snart spretter nytt løv frem


Bratt ned til bekken. 

Og bratt oppover bakkene. Det ser kanskje ikke så bratt ut, men det er det!I de store hulene under trærne bor nok mange små troll! 


Langt der nede...renner enda en bekk





Og hvem gjemmer seg her tro?




Solen prøver å titte frem


Fullmåne


Fra nabogården


Gjess som koser seg i solen




Det er utrolig hva du kommer over av naturlige og unaturlige inngrep i naturen. Hulen er til hva?

Utrolig hva du kommer over av naturlige og unaturlige inngrep i naturen

12 november 2020

Spisebrikker og brikker til glass

Stoffet er arvet. Hva skulle jeg bruke det til? Jo, jeg hadde ikke spisebrikker til å ha på spisebordet ute på terrassen. Og slik ble det. Etter å ha brettet inn falden, la jeg blybånd inni falden på de korteste sidene før jeg sydde igjen falden. På den måten flyr ikke brikkene hulter til bulter med vinden. For å lage hullsøm, trakk jeg ut et passende antall tråder i stoffet. Å brodere er en morsom hobby, så hullsømmen ble sydd for hånd. Det ble seks spisebrikker og fire brikker til glass. 



Headboard - feste trådene med knapper på baksiden

Ferdig med sengegavl i svart fløyel

Etter at sponplaten ble kuttet til riktig størrelse, ble det boret hull til knappene. Her var jeg nøye med oppmåling. Så ble sponplata kledd med 3cm skumgummi og svart fløyelsstoff, alt kjøpt på stoff og stil. 


Ved å bruke en lang nål, trædde jeg hvit tråd (kontrastfarge)  gjennom de borrede hullene, skumgummien og fløyelsstoffet fra baksiden til forsiden. På den måten vet jeg hvor de svarte knappene skal tres gjennom . Litt plundring i begynnelsen, men etter hvert gikk det bra.



Knappene ble trukket i samme stoff som gavlen. Jeg brukte sterk tråd og tenkte dette ville holde til å trekke gjennom skumgummi og stoff,  
men landet til slutt på denne ekstra sterke tråden. 



Med knappene gjennom, meldte problemet seg med hvordan de skulle festes på baksiden. Dette ordnet seg ved å træ tråden gjennom små knapper jeg hadde liggende. 

Med hjelp fra mannen min, (jeg presset knappene inn fra forsiden mens han knytte tråden over knappene på baksiden), ser baksiden slik ut. Her kunne jeg klippet trådene og satt svart tape over, men ingen kommer til å se baksiden.













19 september 2020

Gresshoppe, snegle og Boakjølsnegl (Limax maximus)

 Gresshoppene har vært aktive i sommer (2020). Sangen deres har vi hørt på til alle døgnets tider. Vi har også hatt besøk av dem på vinduet, og til tider setter de seg på gelenderet på terrassen. Skulle tro de var selskapssyke.






Liten snegle bærer sitt eget hus. Smart!

Aldri sett en slik skapning før. De var plutselig utenfor terrassen vår. Kopiert fra wikipedia:
Boakjølsnegl, på norsk også kalt Stor nakensnegl, leopardsnegl, tigersnegl, kjellersnegl, akersnile og boasnegl, er et bløtdyr og tilhører de landlevende lungesneglene. Den er en av «nakensneglene» uten synlig skall og hører til i gruppen av kjølsnegler. Boakjølsnegl er fra mars 2011 artens norske navn. Wikipedia


To av dem etter hverandre

08 juli 2020

Terrassen 2020

Knoppene på klematisen var store og det er like før de springer ut til 17.mai



Midt i juni blomstrer de rikt. Gressløken i potte under blomstrer også. 




En ny klematis er plantet i den ene potten. En tomatskive plantet inne i mars har blitt til fem eller seks planter og står i den andre potten. De spinkle tomatplantene er plantet ut i begynnelsen av juni når faren for frost er over. I begynnelsen av juli er den blitt kjempestor og er full av gule blomster. 



Urtene bruker jeg nesten daglig. Utrolig hvor mye en har plass til om en vil.
Timian, salvie, persille, (blad- og kruspersille sammen), paprika, chili, (litt usikker på om den kommer, utrolig liten enda i begynnelsen av juli).


Tenk at det bare skal tre poteter med groe til, en potte på størrelse med en bøtte, for å få denne store grønne busken med de nydelige blomstene. Blir spennende å se resultatet når potetene graves ut.

Litt blomster med farger er det blitt og. 
Pelargonia- morplanten i den største potten er grønn og fin, men blomstret ikke først, det var det avlingene som gjorde                                      
Småblomstret petunia i rød, hvit og rosa farger pryder bordet

Erteblomstene klatrer og klatrer. En rosa blomst kan skimtes. Det er nå begynnelsen av juli og det blir spennende å se utover sommeren og høsten. Den står utsatt til, så det er tydelig at denne tåler mye vann, så mye regn som vi har hatt til nå. Potten må være dyp, for røttene blir kjempelange

Og her blomstrer den nye klematisen jeg kjøpte i vår. Bladene er blitt spist av et eller annet dyr, vet ikke helt hvordan jeg fikser det, har ikke lyst til å bruke kjemikalier.