Stoffet er arvet. Hva skulle jeg bruke det til? Jo, jeg hadde ikke spisebrikker til å ha på spisebordet ute på terrassen. Og slik ble det. Etter å ha brettet inn falden, la jeg blybånd inni falden på de korteste sidene før jeg sydde igjen falden. På den måten flyr ikke brikkene hulter til bulter med vinden. For å lage hullsøm, trakk jeg ut et passende antall tråder i stoffet. Å brodere er en morsom hobby, så hullsømmen ble sydd for hånd. Det ble seks spisebrikker og fire brikker til glass.
Sying, brodering, strikking, gjenbruk og lesing er mine favoritt-hobbyer. Om sommeren når det er fint vær liker jeg å pusle med blomstene og urtene på terrassen. En fjelltur er heller ikke å forakte, ellers blir det små turer i skogen eller i marka, eller en sykkeltur.
12 november 2020
Headboard - feste trådene med knapper på baksiden
Ferdig med sengegavl i svart fløyel
Etter at sponplaten ble kuttet til riktig størrelse, ble det boret hull til knappene. Her var jeg nøye med oppmåling. Så ble sponplata kledd med 3cm skumgummi og svart fløyelsstoff, alt kjøpt på stoff og stil.
Ved å bruke en lang nål, trædde jeg hvit tråd (kontrastfarge) gjennom de borrede hullene, skumgummien og fløyelsstoffet fra baksiden til forsiden. På den måten vet jeg hvor de svarte knappene skal tres gjennom . Litt plundring i begynnelsen, men etter hvert gikk det bra.
Knappene ble trukket i samme stoff som gavlen. Jeg brukte sterk tråd og tenkte dette ville holde til å trekke gjennom skumgummi og stoff,
men landet til slutt på denne ekstra sterke tråden.
Med hjelp fra mannen min, (jeg presset knappene inn fra forsiden mens han knytte tråden over knappene på baksiden), ser baksiden slik ut. Her kunne jeg klippet trådene og satt svart tape over, men ingen kommer til å se baksiden.
Abonner på:
Innlegg (Atom)